Treceți la conținutul principal

SAN MATEO, Día Intercultural 2017

După trei zile, se pregătiră de drum și porni. Merse Făt-Frumos, merse și iar merse, cale lungă și mai lungă (…)”
Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte – Petre Ispirescu

          De trei ani în același loc, cu aproximativ aceeași echipă însă categoric cu același entuziasm, a început ziua în care tradițiile noastre autentice s-au așezat frumos spre a fi cunoscute și admirate de către toți trecătorii.

Când sufletul are dimensiunile unei lumi de basm iată că trei zile pot fi asemănate cu trei ani iar roadele vor fi la fel de valoroase și bogate. Nopțile prind lumina zilei iar zilele își pierd amurgul în împletirea ideilor cu scopurile și marea dorință a noastră: de a semăna pod de cunoaștere între inimile pe de-a-ntregul românești și sufletele din casa în care am ales să trăim: orașul spaniol Logroño și nu în ultimul rând, achiziția terenului necesar construcției Sfintei Biserici Ortodoxe Române.

De joi a început mobilizarea noastră, fiecare cu partea sa de contribuție și certitudinea că va fi bine și că „va ieși frumos”. Telefoane, mesaje, mailuri, drumuri, rugăminți și uneori sentimente de frustrare și neputință, căci este dificil să pornești la un astfel de drum cu buzunarele pline de speranțe … și cam atât. Fără fonduri materiale, fără oameni plătiți și fără informație completă dar cu privirea dorinței departe în timp, am reușit
(imagini din prima parte a zilei puteți găsi pe pagina https://www.facebook.com/pg/fotoGrafica.by.madalina.basarman/photos/?tab=album&album_id=789274881251630 sau materiale video publicate de presa locală cu interviurile oferite de doamnele Daniela Sigoiu și Ileana Sărmaș.)

Vi-i vom prezenta cu mare drag și infinită recunoștință pe cei care au muncit voluntar (gratuit) pentru realizarea standurilor prezentate de Parohia Ortodoxă Română Sfânta Treime, precum și pe cei care, inspirați de marea dorință de a avea un loc al sufletelor noastre pe care să îl lăsăm generațiilor de după noi, au donat, dându-ne un umăr de sprijin.
·        Doamna Daniela Sigoiu a organizat standul de prăjituri. 
Doamnele care au donat dulciuri:
·        Elena Coca
·        Daniela Sufletu
·        Maria Junie
·     Mărioara Pașca 
·        Eugenia Harghel
·        Ileana Gheban


Standul de de informare și vânzare de produse tradiționale autentice și artizanale lucrate manual a avut în culise următoarea echipă:
·        Ileana Sărmaș
·        Ionela Sărmaș
·        Lucica Buna
·        Mădălina Basarman
·        Ieronim Sărmaș



Afișele de prezentare:
·        Mădălina Basarman și Ileana Sărmaș
Fotografierea evenimentului în prima parte a zilei:
·        Mădălina și Dorin Basarman – fotoGráfica by Madalina Basarman

Montat corturi:
·        Marius Sărmaș
·        Dorin Basarman
·        Ilarie Cîmpian
·        Relu Balea
·        Boris Harghel
·        Aurel Harbuz
·        Cornel Stănescu

Demontat corturi:
·        Marius Sărmaș
·        Părintele Vasile Magnet
·        Adi Silaghi
·        Nelu Olah
·        Ieronim Sărmaș.

Toți banii obținuți din vânzarea produselor de la standurile noastre au fost donați către casieria Bisericii Sfânta Treime, public, la sfârșitul Sf. Liturghii din următoarea duminică.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

BAA DAA BOOM - BAA DAA BOOM! ZĂ OANUL

      Despre multe chestiuni îmi vine a scrie în văzul lumii însă rareori spre niciodată despre afecțiunea mea incurabilă, numită Dorin sau Ză Oanul meu. E cumva așa, să-mi pun inima pe masă, căci sunt capricoarnă interiorizată și timidă, pe alocuri prietenoasă, doar pentru a deveni iubibilă de către cei câțiva viețuitori care îmi înțeleg păienjenișul gândirii și culmea, le sunt chiar simpatică.  Însă azi nu e despre mine ci despre el, cuibărit în inima mea. Un EL, copilăros și de nădejde,  enervant și cicălitor, antisocial în general, însă iubitor până dincolo de sine și devotat într-un fel în care astăzi nu mai ies din fabrică oameni.       Am tăiat lumea mea în jumate și am făcut-o bucată întreagă cu el și am certitudinea că dacă ar fi necesar, el ar împături-o, doar pentru a-mi fi mie mai ușor. E riscant, totuși, să ai lângă tine un astfel de om căci ai posibilitatea să faci tot ce îți dă prin cap și el să te susțină necondiționat. Să creadă în tine într-atât încât să parieze tot

CAMERAMAN VS VIDEOGRAF

  Bună vă fie lunea, în care pun pariu că crește și iarba, căci ieri a plouat! Am promis cu ceva timp în urmă că voi mai reveni cu informații din domeniul meu, fiindcă de când telefoanele pozează în modul pro și filmează așișderea, nu mai spun de editarea pe telefon și profesorul google, pot să apară confuzii și mi se pare de bun simț să ajutăm, cei care putem să facem lumină. E ca și cum m-aș da barman profesionist după ce mi-am luat Tassimo cu capsule acasă. Nu-s și chiar dacă beau cafea tare de peste 20 de ani, habar n-am să deosebesc tipurile aromelor de cafea - proveniență etc dar dacă vii la mine în vizită, am să te întreb dacă ai bea o cafea după denumirile de pe capsule și chiar aș putea părea că știu să îți fac un irish coffee de auzi și cimpoiul în fundal. Textul ăsta nu se vrea a fi nici despre baruri, nici despre barmani și cu atât mai puțin despre cafele ci despre titulaturile astea simandicoase care ar trebui să facă diferența între ”plebe” și ”artiști”.  Cred că acest te

Anul cel vechi, anul cel nou

 A zburat si anul, a adus si ceasul si multe altele pe lângă dar mai presus de asta, ne-a adus iubire si deci sunt recunoscatoare.  Ma bucur ca am avut posibilitatea sa ma vad cu buna parte dintre cei buni ai inimii noastre, pentru a le spune privindu-i in ochi, multumirea. Ce vreau de la 2024? Sa imi vad mai des familia si prietenii, sa ma fereasca si el ca si fratele mai mic de oameni nepotriviti si de situatii neplacute si sa ii tina fericiti pe toti ai nostri. Fericire le doresc si celorlalti care gasesc pete in soarele oricui, caci fericirea te tine ocupat si in general mai vezi doar.. soarele tau si te prinzi ca straluceste si ca e caldut.  Imi mai doresc sa raman intreaga la minte si la suflet, pentru a putea sa aduc in continuare bucurie celor de langa mine. A si vreau sa rad mai mult! Am s-o fac: Zgomotos si cu lacrimi.  Multumim Lui Dumnezeu, a fost un an frumos, cu tot ce trebuie in el. Hai an bun, fa pui, nu fii ranchiunos!